Skip to content

VEELGESTELDE VRAGEN

Solarplexius vs ZONNEFILM

Is er een scherm voor mijn wagen?

Ja, we hebben zonneschermen voor alle modellen en merken wagens. Vind je jouw model niet, contacteer dan onze klantenservice en we helpen je verder. 

(Hier vind je de prijzen voor alle modellen)

Maakt het uit welke kant ik waar monteer?

Nee, in vergelijking met voorgesneden zonnefilm, is er geen voor- of achterkant aan de Solarplexius zonneschermen, wat het ze sneller en makkelijker te monteren maakt. 

(Hier vind je de installatiegids)

(Hier vind je een ondersteunende video)

Zijn er verschillende tinten verduistering?

Nee, Solarplexius zonneschermen zijn slechts verkrijgbaar in 1 tint. Het gaat om een grijze tint, waardoor je wel naar buiten, maar niet naar binnen kunt zien. 

(Lees hier meer over de voordelen van Solarplexius)

Hoe donker is de tint van de solarplexius schermen?

De Solarplexius tint is donker aan de buitenkant en iets lichter getint aan de binnenkant. Hierdoor valt er 10% licht binnen. Vergelijk het gerust met een zonnebril. Je kunt wel naar buiten, maar niet naar binnen kijken.

(Lees hier meer over de Solarplexius zonneschermen)

Wat is het verschil tussen Solarplexius en zonnefilm?

Zonneschermen van Solarplexius vallen in niets te vergelijken met voorgesneden zonnefilm. Solarplexius is een hard zonnebescherming, onbreekbaar en voorgesneden uit polycarbonaat. Je hebt getinte ruiten binnen de 15 minuten, afhankelijk van het model. Het resultaat is altijd perfect. 

(Lees hier meer over het product)

Blijft het scherm staan als ik de autoruit neerlaat?

Ja, je kunt de autoruiten laten zakken, maar het scherm blijft staan. Je kunt het scherm wel makkelijk monteren en weer weghalen (zie film). Voor de meeste mensen is er geen probleem, want de achterste autoruiten worden vaak amper gebruikt. Zowat 80% van onze klanten gebruikt de schermen op de achterruiten en 20% enkel voor de achterruit.

Moeten er aanpassingen aan de wagen gebeuren om de Solarplexius te monteren?

Nee, er zijn absoluut geen aanpassingen nodig. Volg de bijgeleverde installatiegids of bekijk de ondersteuning op ons YouTube-kanaal. (Installatiegids)

Kan ik de zonneschermen buigen zonder ze te breken?

JA, je kan de Solarplexius zonneschermen buigen. Het materiaal is onbreekbaar.

Hoe passen de schermen op de wagen?

De schermen worden zo gemaakt dat ze makkelijk te installeren op elk type wagen. De instructies zitten bij de verpakking. Ook op ons YouTube-kanaal vind je heel wat tips. (Bekijk film)

Is de solarplexius aangepast aan een type wagen?

Al onze producten worden aangepast aan het type wagen. Er zijn geen aanpassingen aan het raam of de wagen nodig. 

(Hier kan je alle zonwering vinden voor je wagen)

Ik heb een achterklep met een glazen raam dat open kan, is het mogelijk om de Solarplexius op de klep te monteren?

Ja, de Solarplexius kan ook op ramen met een achterruit die open kan gemonteerd worden. De raam kan ook na de installatie geopend worden.

Kan ik zonneschermen op maat bestellen?

Ja, het is mogelijk om zonneschermen op maat te bestellen. Contacteer onze klantendienst voor een prijs op maat. De maximale afmetingen zijn 2050 x 1550 mm. We hebben ook transparant, UV-bestendig en krasvrij polycarbonaat ter beschikking.
(Contacteer onze klantendienst voor speciale bestellingen)

Kan ik ook een factuur krijgen?

Ja, we gebruiken Klarna en Nets. Betaal direct, met de kaart, in schijven of met een betaaltermijn van 14 dagen.

Wat is de levertijd?

We versturen je zending normalerwijze de volgende dag. Het duurt tussen de 5 en 7 dagen om te leveren. Zijn je producten er niet binnen de week, contacteer dan onze klantendienst.

VOOR JE AANKOOP

Kies zeker het juist merk en model van auto. Ook het modeljaar vul je correct in. Sommige auto’s zijn verkrijgbaar in verschillende types met dezelfde naam. Check altijd even de afbeelding zodat je het juiste model selecteert. Het kan ook zijn dat er in hetzelfde bouwjaar, twee verschillende modellen zijn van hetzelfde type. Kies het juiste model. Ben je niet zeker, contacteer ons dan op het nummer 013–870 41 en we helpen je met plezier.

VOOR HET MONTEREN

Check de levering

Controleer of je pakket niet beschadigd is. Is de verpakking beschadigd, neem er dan foto’s van. Open het pakket en controleer of de Solarplexius schermen niet beschadigd zijn en dat alle onderdelen in de verpakking zitten.

Was je autoruit

Was en droog je autoruiten grondig aan de binnenzijde. Gebruik gerust een spray en een microfiber doek. Zorg dat de autoruiten droog zijn voor je de Solarplexius monteert.

Controleer de schermen

Controleer of de schermen op je automodel passen. Houd de schermen even voor je autoruit om te checken of ze dezelfde vorm hebben. Houd er rekening mee dat de vorm aan de buitenzijde anders kan zijn dan deze aan de binnenzijde.

Bescherm het interieur van je wagen

Om schade tijdens het monteren te voorkomen, kan je beschermende tape aan de binnenzijde van de wagen aanbrengen. We adviseren een standaard tape die gemakkelijk weer te verwijderen valt.

YouTube

Bezoek ons Solarplexius YouTube-kanaal. Hier vind je heel wat montage video’s voor verschillende automodellen en heel wat tips & tricks. Solarplexius YouTube

MONTEREN

Lees de handleiding voor je start. Gebruik de bijgeleverde handschoenen om vingerafdrukken en vetvlekken te voorkomen. Kies een scherm en haal er langzaam de beschermfolie af, zodat je statische elektriciteit voorkomt.

Wanneer je de schermen monteert, moet je ze misschien zachtjes achter het interieur van je wagen buigen. Je kunt ze zo ver buigen als je wil, breken doen ze niet. Begin de hoek en begin dan te buigen.

Je hoeft niets uit het interieur van je wagen te verwijderen, maar je kan het interieur altijd beschermen met een tape.

Het fixeren van de schermen

Na de montage wordt de beschermfolie losgetrokken van de tape die op de bijgeleverde plastic strips zit. Zorg ervoor dat het scherm gecentreerd is en dat er geen lichtdoorlatingen zijn. Schuif vervolgens het vlakke gedeelte van de plastic strips tussen het Solarplexius scherm en de bekleding van de auto, zodat het dikkere gedeelte van de strip tegen de bekleding rust. De lijm moet op het scherm worden aangebracht.

Met of zonder zonwering?

Solarplexius heeft een nieuwe kleur. Zwart aan de buitenzijde, grijs binnenin. Bekijk de afbeelding om te kijken hoe het eruit ziet met of zonder zonwering.

(Hier vind je de prijzen voor alle modellen)

Heb je nog vragen?

Geen antwoord op je vraag? Contacteer onze klantendienst!

(Contacteer onsà)

Vind zonnebescherming voor je auto

Bestel nu om inbraak in je wagen te voorkomen en voorkom hoge temperaturen wanneer de zon op je autoruiten staat.

(Vind zonwering voor je wagen)

Zijn Solarplexius panelen legaal in Nederland?

De achterste zijruiten en de achterruit mogen worden geblindeerd, onder de voorwaarde dat de auto zowel links als rechts een buitenspiegel heeft. Wij verkopen dan ook alleen solarplexius panelen voor de achterste zijruiten en de achterruit dus ons product is volledig legaal in Nederland. Je kunt de regels hier lezen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/vraag-en-antwoord/mag-ik-folie-of-coating-aanbrengen-op-mijn-autoruiten

Hoe kan ik mijn pakket volgen?

Zodra we uw bestelling hebben ingepakt, ontvangt u een e-mail met een Track & Trace code, via de link in de mail kunt u uw pakket volgen.

Als ik niet tevreden ben, kan ik het pakket dan terugsturen?

Wanneer wij de panelen bij u afleveren, is elk paneel aan weerszijden beschermd met speciale beschermfolie. Zolang u de beschermfolie slechts van één paneel haalt om te testen, kunt u de panelen terugsturen voor een volledige terugbetaling.

Retourneren & Terugbetalingen

Not finding the answers? Contact us!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.