Skip to content

ZONBESCHERMING IN DE AUTO

Bijzonder belangrijk voor honden.


DE AUTO ZONNESCHERMEN VAN SOLARPLEXIUS MAAKT JE AUTO MOOIER EN BESCHERMT U OOK NOG EENS TEGEN ZONNESTRALEN.

Het maakt niet uit of uw trouwe viervoeter klein of groot is, huisdieren in de auto zijn altijd een bijzondere uitdaging. Met onze auto zonneschermen voorkomt u dat het snel warm wordt en geeft uw huisdier wat meer rust als u ze voor korte tijd in de auto moet achterlaten.

Laat kinderen en dieren nooit alleen in uw auto. Zelfs bij normale temperaturen kan het op de achterbank zo heet worden dat de inzittenden aan ernstige gezondheidsrisico’s worden blootgesteld.

Schützen Sie Hunde im Auto vor Hitze und Sonneneinstrahlung

BESCHERM UW HOND TEGEN OVERVERHITTING

Effectieve bescherming tegen zon en hitte is voor uw hond minstens zo belangrijk als voor u. In tegenstelling tot ons reguleren honden hun lichaamswarmte niet of slechts gedeeltelijk met zweetklieren.

Afhankelijk van de stand van de zon en de buitentemperatuur kan het binnen in de auto meer dan 50 °C warm worden. Bij deze temperaturen is het voor honden vaak niet meer mogelijk hun lichaamstemperatuur te reguleren.

REIZEN MET DE HOND IN DE AUTO?

Ook in de zomer zijn uitstapjes met de auto niet altijd te vermijden. Als u uw hond niet thuis kunt of wilt laten, moet u rekening houden met een paar basiszaken om de reis voor uw trouwe viervoeter zo aangenaam mogelijk te maken. Als uw auto airconditioning heeft, gebruik die dan om de binnentemperatuur af te koelen. Zorg ervoor dat het niet te koud wordt in de auto, want een te groot temperatuurverschil beïnvloedt vaak de bloedsomloop.

Als u geen airconditioner heeft, kan een open raam vergelijkbare resultaten opleveren.

Denk eraan dat uw huisdier voldoende water ter beschikking heeft, dus plan (drink)pauzes in bij langere ritten, waarbij u de auto in de schaduw parkeert en uw hond zich buiten de auto kan bewegen.

Om de opwarming van uw auto te vertragen, raden wij u uiteraard onze op maat gemaakte auto zonneschermen aan. Maakt u zich geen zorgen, zelfs grote honden zijn dol op onze zonwering.

WAT BETEKENT ZONNESCHIJN VOOR DE BINNENTEMPERATUUR IN DE AUTO?

Zoals u in deze tabel kunt zien, stijgt de temperatuur al na korte tijd dramatisch.

BuitentemperatuurBinnentemperatuur. na 5 minna. 10 Minna. 30 Minna. 60 Min
20°C24°C27°C36°C46°C
24°C28°C31°C40°C50°C
30°C34°C37°C46°C56°C
34°C38°C41°C50°C60°C
40°C44°C47°C56°C66°C
Sonnenschutz im Auto - wichtig für Hund und Frauchen

BESCHERM UW HUISDIEREN MET SOLARPLEXIUS

Onze zonwering helpt u actief om de opwarming in de auto te vertragen. Het doorgekleurde materiaal houdt warmte en UV-stralen effectief tegen.

TOCH GELDT OOK HIER HET VOLGENDE:

Laat kinderen en dieren nooit alleen in uw auto. Zelfs bij normale temperaturen kan het op de achterbank zo heet worden dat de inzittenden aan ernstige gezondheidsrisico’s worden blootgesteld.

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.