Skip to content

ZONNEFILM VS. SOLARPLEXIUS

Vergelijking tussen zonnefilm en Solarplexius


ZONNEFILM VOOR CAR

Zonnefolie of zonnefilm zijn een vertrouwde oplossing om autoruiten te tinten. De werking van Solarplexius zonneschermen lijkt op die van zonnefilm, maar hoewel het product al meer dan 30 jaar in Zweden op de markt is, zijn de verschillen met klassieke zonnefolie nog niet echt gekend. 

We zetten de verschillen tussen zonnefilm en Solarplexius even op een rijtje.

Solarplexius zonneschermenKlassieke zonnefilm
Voorgevormd en op maat van jouw wagen geleverdFilm op een rol
Makkelijk te installeren zonder water of lijmMoet op maat gesneden worden
Installatie binnen de 15 minutenMoet nat aangebracht worden
Hard maar flexibel getint materiaalMoeilijk zelf aan te brengen
Geen gereedschap nodigJe hebt er gereedschap voor nodig
Gemaakt van onbreekbaar polycarbonaatHet kan weken duren om de zonnefilm goed aan te brengen
Makkelijk te installeren en weg te halenJe kan er makkelijk krassen op maken
Elke keer perfect resultaatLost makkelijk en begint te schilferen

TRADITIONELE ZONNEFILM

Klassieke zonnefilm wordt meestal op een rol verkocht waar een stuk wordt afgesneden voor elke autoruit. Dezelfde film wordt op verschillende types van wagens en ruiten gebruikt. Om een perfect resultaat te bekomen heb je echter een voorgesneden zonnescherm nodig op maat van de specifieke autoruit. Een zonnefilm die achteraf helemaal op maat gesneden wordt van de autoruit is ook mogelijk.

Het installeren van zonnefilm

Je autoruiten tinten met een klassieke zonnefilm kan je zelf, maar het is een hele uitdaging. Zonder het juiste gereedschap en wat handigheid begin je er beter niet aan.

Als je de installatie niet kan uitvoeren in een verwarmde garage, dan moet het weer ook meezitten. Bij koud weer hecht de zonnefolie niet goed aan het glas en in een niet-stofvrije ruimte kan er stof onder de film kruipen.  

Het op maat snijden en installeren van zonnefilm kost heel wat tijd. Je moet de zonnefilm bovendien op de ramen lijmen en een foutje is snel gemaakt. 

Om zonnefilm aan te brengen moeten je autoruiten ingezeept worden. Je moet zorgvuldig te werk gaan en het is uitkijken geblazen dat er zich geen blazen vormen. Houd er ook rekening mee dat autoruiten niet vlak zijn, maar convexe oppervlakken hebben, wat het monteren nog moeilijker maakt.

SOLARPLEXIUS ZONWERING

In tegenstelling tot zonnefolie of zonnefilm bestaat de Solarplexius zonwering uit flexibel polycarbonaat. De schermen zijn onbreekbaar, kunnen tegen schokken en ook tegen scherpe dingen. De zonneschermen zijn hard, flexibel en voorgevormd op maat van jouw type auto. Je kan ze gemakkelijk aanbrengen zonder water, lijm of het risico op blazen. 

De voorgevormde zonneschermen van Solarplexius worden altijd op maat van jouw wagentype geleverd. Je moet de ramen dus niet opmeten, in de Solarplexius database zitten de maten van meer dan 4.500 modellen van auto’s. Je kunt dus perfect op maat gemaakte zonneschermen bestellen door het type van je wagen en het bouwjaar in te geven. 

Lees hier meer over de Solarplexius zonneschermen of bekijk gelijk de prijs voor jouw wagen in onze zoekmotor:

Montering av solarplexius solskydd

HET INSTALLEREN VAN DE SOLARPLEXIUS ZONWERING

De Solarplexius zonneschermen werden ontworpen om snel en gemakkelijk geplaatst te kunnen worden. Het flexibele materiaal laat je toe de Solarplexius makkelijk tussen je autoruit en je auto interieur te schuiven.

Je hebt geen water, zeep of gereedschap nodig bij het installeren. De enige voorbereiding die nodig is, is het schoonmaken van de binnenkant van de autoruiten met een microfiber doek. Als je wil kan je ook de binnenkant van je wagen beschermen met tape om krassen te voorkomen. 

Wij leveren beschermende handschoenen mee bij elke levering. Zo worden vingerafdrukken en vetvlekken voorkomen. Wanneer de zonneschermen op hun plaats zitten, kan je ze bevestigen door de bijgeleverde beugels tussen het interieur van de auto en het zonnescherm te klemmen. Dit kan zonder enige schade. 

In tegenstelling tot bij gewone zonnefolie moet je de Solarplexius niet verhitten om luchtbellen te verwijderen. De zonneschermen passen immers perfect. Demonteren? Een fluitje van een cent, daar zorgt de slimme montagemethode en het flexibele materiaal voor.  

Lees hier de volledige installatiegids. 

Ontdek hier de prijs voor jouw wagen en bestel onmiddellijk hier de Solarplexius zonwering.